Programmeren kun je leren

Blog Programmeren kun je leren

Als je graag iets wil leren, waarbij de kans op een baan ook groot is, dan is programmeren een goede optie. De laatste jaren is de vraag naar programmeurs alleen maar toegenomen. Dit zou dus voor jou een kans kunnen zijn als je het programmeren wil leren.

Waarom beginnen?

Waarom zou je willen leren coderen? Welk doel heb je voor ogen en waar moet je dan beginnen? Als je het voor de hobby doet is, is dat heel wat anders dan wanneer je er je werk van wil maken. Als je het namelijk serieus wil aanpakken dan kun je terecht bij Switch en ook bij Google in Education. Als je weet wat je wil, dan kun je een programmeertaal kiezen waar je mee gaat beginnen. Als je er een kent dan kun je eenvoudig aan een andere beginnen.

Begin vooraan

Het belangrijkste bij leren programmeren is dat je klein begint en ook geduld hebt. Je moet vooraan beginnen en niet denken ik kan het wel en ik begin halverwege. De basis is het belangrijkste en van daaruit kun je met kleine stapjes doorgaan om alles goed te beheersen. Hoe eenvoudig het ook lijkt, het kan toch ingewikkeld zijn en zeker als je er niet zoveel vanaf weet. Het klinkt misschien wat flauw, maar er is een speciale app voor kinderen die willen leren coderen en programmeren. Deze heet Scratch en is zeker een aanrader om te gebruiken, geschikt voor volwassenen en dus ook voor kinderen.

Cursus volgen en oefenen

Coderen is niet iets wat heel vanzelfsprekend is. Je zal het je echt eigen moeten maken en daarom is het advies om een cursus coderen te volgen. Er zijn er online meer dan genoeg te vinden die je kunt volgen wanneer je maar wil. Alles wat je vervolgens hebt geleerd kun je toepassen bij een gratis website. Zo kun jij zelf bekijken wat je al goed beheerst en wat nog wat oefening vraagt. 

Recente berichten